OneCo kör mot en grönare framtid med elbilar i tjänsten

I en tid då hållbarhet och miljövänliga lösningar blir allt viktigare tar vi på OneCo vårt ansvar genom att integrera elbilar i vår fordonsflotta. Under det senaste året har vi tagit över 80 elbilar i drift, vilket är ett betydande steg mot mer hållbara transporter.

Inom Green Energy är elbilsladdning ett av våra kärnområden. Vi har installerat laddstationer i flera delar av landet för att stödja övergången till elbilar både för våra kunder och för våra egna anställda. Sedan början av 2023 har flera av våra tekniker börjat använda elbilar i sitt dagliga arbete. Trots initial skepsis från några har projektet blivit mycket framgångsrikt.

– Jag var tveksam i början och undrade hur det egentligen skulle gå eftersom jag kör långa sträckor varje dag, men det funkar bra att använda elbil som företagsbil efter en inkörningsperiod, berättar Joakim Lind som i snitt kör 30 mil om dagen i sitt jobb som tekniker på OneCo.

Att ersätta diesel- och bensindrivna bilar med elbilar är ett viktigt steg mot att uppnå våra hållbarhetsmål. Inom koncernen strävar vi efter att 30 % av våra tjänstebilar ska vara eldrivna inom de närmaste åren. I Sverige är vi redan nära detta mål med cirka 27 % elbilar i drift.

Stefan Hansson som arbetar som tekniker i Stockholm kör elbil privat och var därför positivt inställd till att även köra elbil i tjänsten.

– För mig funkar det utmärkt, men du måste tänka på vad du behöver i ditt arbete och hitta en elbil som uppfyller de kraven. Många fler kan köra elbil med rätt typ av bil och förutsättningar, menar han.

För att effektivt kunna använda elbil i tjänsten är tillgången till laddstationer avgörande. En fulladdad bil i början av dagen är ett måste för att undvika kostsamma och tidskrävande laddstopp under arbetsdagen. Med fler laddstationer runt om i landet och fler som installerar elbilsladdare hemma blir det enklare att köra elbil.

– Det är som att köra en vanlig bil, den har aningen kortade räckvidd men om du startar med elbilen fulltankad på morgonen så tar du dig en bra bit. Jag tycker definitivt att fler borde testa att använda elbil i tjänsten, menar Stefan Hansson som nu kört elbil i tjänsten i över ett år.

På OneCo är vi stolta över att vara en del av omställningen till en grönare framtid. Vi tror på att varje steg vi tar mot ökad användning av elbilar bidrar till en positiv förändring för både miljön och samhället i stort. Vårt mål är att fortsätta utveckla och implementera hållbara transportlösningar för att skydda vår planet för kommande generationer.

Vi uppmanar alla företag att överväga övergången till elbilar och att delta i skapandet av en mer hållbar framtid. Genom att investera i elbilar och laddinfrastruktur kan vi tillsammans göra en betydande skillnad.

Läs mer om våra hållbara lösningar