OneCo bidrar till Top Gears första hållbara Speed Week

I början av september spelades Top Gears första hållbara Speed Week in på Gotland Ring. På plats fanns OneCo för att möjliggöra snabbladdning för produktionens elbilar.

Under Top Gears Speed Week provkör teamet några av de bilar som lanserats under det senaste året, både bensin-, hybrid- och helelektriska modeller. Det som gör Speed Week 2023 annorlunda är fokuset på hållbarhet samtidigt som vi får uppleva dramatiken och spänningen.

För att göra en hållbar Speed Week möjlig krävdes utökad laddinfrastruktur för produktionens elbilar. OneCo var på plats efter rekordsnabb projektledning och installerade Kempowers snabbladdare på uppdrag av Nimbnet. Kempower har vätskekylda laddare vilket gör att bilen kan laddas mycket snabbare.

Snabbladdarna fanns redo under inspelningen och laddade Top Gear-teamets alla elbilar och hybrider. Dessutom slog OneCo och Kempower världsrekord då en av de nya snabbladdarna under hela åtta minuter kunde förse en bil med 272 kW, vilket aldrig uppmätts förut. Det finns en otrolig kraft i Gotland Rings nya laddare!

Genom att installera Kempowers vätskekylda laddare på Gotland Ring blev OneCo även några av de första att installera vätskekylda laddare i Sverige.

Efter eventet finns laddarna tillgängliga för allmänheten tillsammans med en betallösning från Virta, som gör laddupplevelsen smidig och enkel.