Få ut mer av din elbil under semestern

Sommaren är här och det är dags att ge sig ut på äventyr! För dig som kör elbil kan resan bli ännu smidigare och roligare med några enkla tips.

OneCo är en av Sveriges största installatörer av DC-laddare och har därmed sett till att du kan ladda din bil längs med resans väg. Här är våra bästa tips för att du ska kunna maximera räckvidden och njuta av sommarens frihet.

Planera din rutt

Innan du ger dig ut på vägarna, ta lite tid att planera din rutt. Använd appar som visar var de närmaste laddstationerna finns och vilka typer av laddare de har. Vi på OneCo har installerat DC-laddare från norr till söder, vilket gör det enklare för dig att hitta en snabbladdare när du behöver det. Genom att planera din resa kan du undvika stress och göra stopp på trevliga platser längs vägen.

Glöm inte att kolla däcken

Rätt däcktryck är viktigt för att optimera bilens prestanda och räckvidd. Kontrollera däcktrycket regelbundet och se till att det är på den rekommenderade nivån. Det hjälper inte bara till att spara energi utan ökar också säkerheten på vägen.

Sänk hastigheten

Visste du att du kan öka räckvidden på ditt batteri genom att sänka hastigheten? Genom att köra lite långsammare minskar du energiförbrukningen, vilket gör att du kan köra längre mellan laddningarna. Sänk farten och njut av omgivningen – semestern handlar ju om att ta det lugnt!

Packa smart

Tänk på hur du packar bilen. Ju mer vikt du har, desto mer energi behövs för att köra. Packa lätt och förvara bagaget på ett sätt som minskar luftmotståndet. Om möjligt, undvik takräcken och takboxar som kan påverka aerodynamiken negativt.

Använd laddningstiden

Passa på att utforska området medan du laddar bilen! Flera av DC-laddarna som OneCo har installerat är placerade på platser där du kan hitta intressanta sevärdheter och vacker natur. En snabb laddning kan bli en härlig paus på resan.

Svalka bilen på rätt sätt

Använd luftkonditioneringen med måtta. Genom att parkera i skuggan och använda bilens ventilation effektivt kan du spara energi. Många elbilar har också en funktion som gör att du kan förkyla bilen medan den fortfarande är ansluten till laddaren, då slösar du inte batteri på att kyla ner den när du börjar köra.

Som en av Sveriges största installatörer av DC-laddare arbetar vi ständigt för att förbättra infrastrukturen för elbilar. Med tipsen ovanför kan du se fram emot en sommar full av äventyr och långa, bekymmersfria resor i din elbil. Kör försiktigt och njut av resan!

Läs mer om våra gröna tekniklösningar