Om OneCo

OneCo är Sveriges ledande leverantör av servicetjänster inom teknisk infrastruktur.

Vi ansluter framtiden

OneCos ambition är att vara en god bidragsgivare i den utveckling och förändring som kommer till följd av det gröna skiftet och digitaliseringen. Det gäller användning av energi och produkter på ett klimatvänligt sätt, men även teknik för att förnya, förenkla och förbättra värdeskapande och innovation på ett hållbart sätt. Vår vision är att vara förstahandsvalet som servicepartner inom teknisk infrastruktur i Norden.

Vi på OneCo ser till att samhället och rätt prylar är uppkopplade. Vi bygger fibernät, WiFi- och mobilnät samt lågspänningsnät. Vi arbetar i nära samarbete med energibolag inom mätning, distribution och datainsamling. Och vi ansluter många olika typer av utrustning och givare till omvärlden. Vi har också en unik förmåga att integrera alla dessa kompetenser i olika skräddarsydda lösningar. Kort och gott: vi ansluter framtiden.

Vi agerar ofta som länk mellan operatörer, energibolag, slutanvändare och leverantörer. Våra kunder är internationella bolag, lokala företag, kommuner, elnätsbolag, fiberföreningar, nätägare och konsumenter. Vi är en pålitlig och innovativ samarbetspartner vars mission är att skapa felfri funktion och kommersiellt värde i våra kunders nätverk.

Tack vare vår rikstäckande organisation håller våra tjänster samma höga nivå över hela Sverige. Det gör oss till en attraktiv samarbetspartner för geografiskt spridda företag, eftersom vi med lokal expertis alltid arbetar på samma sätt, oavsett var i landet verksamheten finns.

OneCo Networks AB ägs av norska OneCo-koncernen

OneCo-koncernen har cirka 2 800 anställda och en årlig omsättning på cirka 4,5 miljarder NOK (2021). Koncernen levererar tjänster relaterade till el, telekom, elkraft, energi, automatisering och IT. Energibolag, telekomoperatörer och offentliga och privata bolag är de största kundgrupperna. Läs mer om norska OneCo via www.oneco.no.

Ledning

Patrik Johansson
VD
Patrik Andersson
Ekonomichef
Patrik Östling
Teknikområde Kommunikation
Mats Giss
Teknikområde Energi
Anna Hammarwall
Teknikområde Infra och Kraftteknik
Magnus Rickman
Inköp och HR

Vill du ansluta framtiden?

För att fortsätta utvecklas behöver vi talangfulla serviceinriktade människor som gillar att tänka utanför boxen och samarbeta med varandra. Är du intresserad av att ansluta framtiden med nya mobila nät, revolutionerande elnät och höghastighetsbredband? I så fall kan OneCo vara rätt ställe för just dig. 

Lediga jobb